Covid-19: Η Ινδία επιβάλλει περιορισμούς κατά την εορταστική περίοδο

Οι αρχές της Ινδίας άρχισαν να εφαρμόζουν αυστηρότερους περιορισμούς σήμερα για να αποτραπούν μαζικές συναθροίσεις σε πάρτι και σε δημόσιους χώρους

875 bb85b251 fc0a 4802 b1a5 98e5b90b2a3f 10 Covid-19, Ινδία

Οι αρχές της Ινδίας άρχισαν να εφαρμόζουν αυστηρότερους περιορισμούς σήμερα για να αποτραπούν μαζικές συναθροίσεις σε πάρτι και σε δημόσιους χώρους ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς ενώ η χώρα καταγράφει αύξηση στα κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, έχει επιβληθεί νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις ενώ έχει δοθεί εντολή στα εστιατόρια να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών τους.

Ωστόσο, οι αρχές των κρατιδίων δυσκολεύονται να περιορίσουν τα πλήθη στις αγορές, τους χώρους λατρείας και τους τουριστικούς προορισμούς, καθώς επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτοί, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η χώρα κατέγραψε 13.154 νέα κρούσματα COVID-19 και 268 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, με τα αστικά κέντρα υγείας να καταγράφουν μεγάλη αύξηση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από τον Οκτώβριο.

Οι περιπτώσεις μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον αυξήθηκαν σε 961 σε όλη την Ινδία.

Η αστυνομία στην οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις με περισσότερα από πέντε άτομα έως τις 7 Ιανουαρίου, καθώς κατέγραψε σημαντική αύξηση στα κρούσματα με 2.510 μολύνσεις, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τον Μάιο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ