Δεκαεπτά νεκροί απο την εισβολή 19χρονου μακελάρη, σε σχολείο στη Φλόριντα

dwdifixwaagyxvg ΗΠΑ, ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Νεαρός σκότωσε χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου 17 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί, στη νοτιοανατολική Φλόριντα.

ΚΚΚΚ
 
Ο 19χρονος μακελάρης παραδόθηκε χωρίς να προβάλει αντίσταση λίγη ώρα αργότερα σε αστυνομικούς.

HΠΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το μακελειό, ένα από τα χειρότερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, διαπράχθηκε την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Δείτε το βίντεο-σοκ που κατέγραψε μαθητής, απο τη στιγμή της επίθεσης

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ.
 
Όπως ανέφερε, ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

κκκ

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης “πολύ ανησυχητικά” μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.
 
Οι επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία έφθασαν ήδη τις 18 φέτος Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ “ενημερώθηκε για την επίθεση ενόπλου σε ένα σχολείο στη Φλόριντα”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος και πρόσθεσε “παρακολουθούμε την κατάσταση”.
 

κκκκ

Η τραγωδία της Τετάρτης προστίθεται σε μια μακρά σειρά σφαγών που διέπραξαν οπλοφόροι στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Στο Λας Βέγκας, τον Οκτώβριο του 2017, 58 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός και μόνο ενόπλου, ενώ το 2016, 49 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί μέσα σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο. Οι επιθέσεις ενόπλων είναι όλο και πιο συχνές μέσα σε σχολεία στις ΗΠΑ: έχουν ήδη γίνει 18 φέτος, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας. Μετά τη σφαγή πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Σάντι Χουκ, ένα πρωτοβάθμιο σχολείο στο Κονέτικατ όπου είχαν σκοτωθεί 20 παιδιά 6 και 7 ετών, πολλαπλασιάστηκαν οι ασκήσεις για την αντίδραση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε επιθέσεις ενόπλων.

 

Πηγή