Δένδιας-Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το ΣΑ του ΟΗΕ

Δένδιας-Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το ΣΑ του ΟΗΕ

0CEFC6CB 45EA 43D3 862E 0EA8C27DFE06

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για Τουρκία και Συρία. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, κ. Ουλφ Κρίστερσον που ασκεί για το τρέχον εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., φιλοξενούν από κοινού τη διάσκεψη, για να κινητοποιήσουν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των μεγάλωβν σεισμών

Ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς, στο Συμβούλιο σήμερα θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που προκύπτουν από την συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη Μαριούπολη δεν βοηθάει καθόλου, βεβαίως, την ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Josep Borrell για την πολύ σημαντική επιτυχία της συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ. Και, τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι στις 13:00 θα συναντηθώ με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Mevlüt Çavuşoğlu», είπε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1637768293464326146?s=20

Η πιο πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας έγινε τον Φεβρουάριο στον απόηχο των τραγικών σεισμών που έπληξαν την γειτονική χώρα, όταν ο έλληνας υπουργός επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές συνοδευόμενος από τον τούρκο ομόλογό του.

Πηγή: Euronews