Δολοφονία Έλληνα στην Νέα Υόρκη απο αστυνομικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο» κατά τη διάρκεια του επεισοδίου – Συγκλονιστικές περιγραφές από τους γείτονες – Ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης έπασχε από διπολική διαταραχή
Το κεφαλοκλείδωμα του αστυνομικού από τη Μινεάπολη στον Τζορτζ Φλόιντ έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο της ρατσιστικής αντιμετώπισης που τυγχάνουν οι μαύροι από την αμερικανική αστυνομία. Όμως ο Τζορτζ Φλόιντ δεν είναι ο μοναδικός που έχασε τη ζωή του από την αχρείαστη και ακραία βίαιη αντιμετώπιση της αμερικανικής αστυνομίας. Έλληνας διπολικός κτυπήθηκε μέχρι θανάτου με taser από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, δότι είχε… ντυθεί… σαμουράι και έπαιζε.

Οι αστυνομικοί τον κτυπούσαν με ηλεκτρικά φορτία και παρ’ ότι ο Έλληνας διπολικός φώναζε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, οι αστυνομικοί τον ειρωνεύονταν και του έλεγαν να σταματήσει και να «μην παίζει αυτό το χαρτί». Τελικά, ο Γιώργος Ζαπάντης έπεσε νεκρός από τη «φροντίδα» των αστυνομικών στη Νέα Υόρκη και μάλιστα δίχως να έχει προβεί στην παραμικρή εγκληματική ενέργεια.

Όλα ξεκίνησαν από το τηλεφώνημα ενός γείτονα για άνδρα που οπλοφορούσε. Ο υπερβολικός ζήλος τεσσάρων αστυνομικών εναντίον ενός 29χρονου ομογενή και η συνεχή χρήση taser συνθέτουν το παζλ ενός ακόμη θανάτου από υπερβολική αστυνομική βία. Ο Γιώργος Ζαπάντης, σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ήταν ένα ήσυχο παιδί, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν, ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία και από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ζαπάντη, κάτι που γνώριζαν η μητέρα και οι δικοί του άνθρωποι. Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο Έλληνα διπολικού, ο γείτονας χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο».

Πηγή: protothema.gr

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έλαβε εξιτήριο ο 17χρονος Σωτήρης – Συγκινεί το μήνυμα του πατέρα του

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβε ο 17χρονος Σωτήρης από το Παραλίμνι ο οποίος ενεπλάκη…

21 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Παράνομος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος αντί να απελαθεί

Ελεύθερος αφέθηκε παράνομος αλλοδαπός αντί να μεταφερθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Μενόγειας από κρατητήρια του Αστυνομικού…

21 Μαΐου, 2024

Χωρίς ετήσια αλλαγή οι αιτήσεις ασύλου στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του…

21 Μαΐου, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Κρίσιμα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 15χρονος οποίος έπεσε από ύψος 16 μέτρων, ενώ βρισκόταν…

21 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Παράκληση για την μικρή Ελευθερία η οποία θα μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Παράκληση θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού για την μικρή Ελευθερία η οποία δίνει…

21 Μαΐου, 2024

Επιτακτική ανάγκη η συνεχής επένδυση στον τουρισμό

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Δήμος Παραλιμνίου και η επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα, πρωτοστατούν στον τομέα του…

21 Μαΐου, 2024