Δραπέτευσε από τις φυλακές και έστειλε… καρτ ποσταλ στις αρχές

«Χαιρετίσματα από την Ταϊλάνδη»

Δραπέτευσε από τις φυλακές και έστειλε... καρτ ποσταλ στις αρχές

Σενάριο από ταινία θυμίζει η περίπτωση απόδρασης ενός κρατουμένου, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει το Δεκέμβριο από φυλακή του Βελγίου.

Ο κρατούμενος που έστειλε μια καρτ-ποστάλ από την Ταϊλάνδη στις… σωφρονιστικές αρχές. «Χαιρετίσματα από την Ταϊλάνδη», έγραφε η κάρτα που έστειλε ο Ουαλίντ Σεκάκι, σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη σωφρονιστική υπηρεσία.

Ο 26χρονος Βελγομαροκινός δραπέτευσε στις 19 Δεκεμβρίου από τη φυλακή του Τουρνχούτ μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενούς του. Είναι ο μοναδικός που διαφεύγει ακόμη. Οι τρεις συνελήφθησαν στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά την παράτολμη απόδρασή τους, ενώ ο τέταρτος εντοπίστηκε στις αρχές Ιανουαρίου στην Ολλανδία.

Εκτός από την κάρτα, ο Σεκάκι έστειλε στην υπηρεσία και το αναγνωριστικό ταμπελάκι που φορούσε στη φυλακή, όπου αναγράφονται το όνομα και το επώνυμό του.

Ο Ουαλίντ Σεκάκι είχε καταδικαστεί για τη συμμετοχή του σε ανταλλαγή πυρών στο Βέλγιο το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι VRT. Πλέον, έχει εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είναι αδελφός του Ασράφ Σεκάκι, του επονομαζόμενου «βασιλιά των αποδράσεων» επειδή το 2009 διέφυγε με ελικόπτερο από τη φυλακή της Μπριζ.

Πηγή