Έφηβες φυλακίστηκαν στο Ιράν επειδή χόρεψαν χωρίς hijab – Δείτε βίντεο

Το Ιράν απαγορεύει το χορό και το τραγούδι από τις γυναίκες δημόσια, ειδικά χωρίς χιτζάμπ

E5B7D823 90A4 4659 9855 6179D8ADD699

Πέντε έφηβες φέρεται να συνελήφθησαν στο Ιράν και να αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη αφότου δημοσίευσαν ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο χόρευαν χωρίς να φορούν χιτζάμπ την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με το Iran International.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας τις κράτησαν για 48 ώρες. Το Ιράν απαγορεύει το χορό και το τραγούδι από τις γυναίκες δημόσια, ειδικά χωρίς χιτζάμπ.

Στο βίντεο τα κορίτσια χόρεψαν με το τραγούδι «Calm Down» της Selena Gomez και του Rema. Η Gomez και ο Rema εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα κορίτσια στα social media.

Το κλιπ γυρίστηκε στην πόλη Ekbatan στη δυτική Τεχεράνη και χαρακτηρίστηκε ως «πράξη περιφρόνησης του ιρανικού καθεστώτος».

Σύμφωνα με το Iran International στη συνέχεια, τα κορίτσια αναγκάστηκαν να κάνουν ένα άλλο βίντεο μετανοώντας για τις πράξεις τους, ενώ τα κεφάλια τους ήταν καλυμμένα με μαντίλες.

Μετά τις συλλήψεις των κοριτσιών, άλλα κορίτσια και γυναίκες στο Ιράν δημοσίευσαν τα δικά τους βίντεο χορεύοντας χωρίς χιτζάμπ στο ίδιο τραγούδι για να υποστηρίξουν τους συγκεκριμένες έφηβες.

Η Selena Gomez, η οποία είδε το video, το μοιράστηκε στο Instagram της και έγραψε: «Αυτά τα κορίτσια και όλες οι γυναίκες στη χώρα που συνεχίζουν με θάρρος να απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές. Να ξέρετε πως η δύναμη σας μας εμπνέει».

Πηγή: Skai.gr