Έφυγε από την ζωή ο «Βασιλιάς Μίδας» του Μεξικού

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Alberto Bailleres

40959506 8112 4E13 84B5 AF55124C6E88 Alberto Bailleres, Θάνατος

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Alberto Bailleres, μεγιστάνας εξόρυξης χρυσού και αργύρου. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ο Bailleres έκανε την περιουσία του σε μια σειρά από βιομηχανίες, αλλά ξεκίνησε με την εξόρυξη χρυσού και αργύρου μαζί με τον πατέρα του, κάτι που του χάρισε το παρατσούκλι του «Βασιλιάς Μήδας» του Μεξικού. Ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας εξόρυξης Industrias Penoles, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή αργύρου, και κατείχε το ορυχείο αργύρου Fresnillo και τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού στο Μεξικό.

Ο Bailleres είχε εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, σύμφωνα με το Forbes. Ήταν ιδιοκτήτης μιας σειράς εταιρειών σε διάφορους τομείς, από τον ασφαλιστικό έως το λιανικό εμπόριο υπό την ομπρέλα της Grupo BAL.

Ο Bailleres ήταν επίσης γνωστός ως εξέχων υποστηρικτής των τεχνών και της εκπαίδευσης. Διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (ITAM) και βασικός χορηγός σε πολλά άλλα αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του Μεξικού.

«Η ακαδημαϊκή του κληρονομιά στο ITAM είναι ανεκτίμητη. Μεταμόρφωσε κάθε τομέα και ζωή που άγγιξε», είπε στο Reuters ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, πρώην υπουργός Οικονομικών του Μεξικού και απόφοιτος του ITAM.

Ο Bailleres αποσύρθηκε από το Grupo Bal την περασμένη άνοιξη και παρέδωσε την επιχείρηση στον γιο του Alejandro. Πέρυσι, η οικογένεια Bailleres κατατάχθηκε ως η τέταρτη πλουσιότερη στο Μεξικό και η 255η στον κόσμο.