Εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

germania synagermos astynomia ekkenose Γερμανία, ΥΠΟΠΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Εκρηκτικά εντόπισε η αστυνομία του Βερολίνου, σε ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Postdam, μια ιστορική γωνιά της πόλης, όπου βρίσκονται πολλά τουριστικά αξιοθέατα.

Η περιοχή εκκενώθηκε και ομάδα εξέταση βομβών τέθηκε σε κινητοποίηση για να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα το γεγονός ότι το πακέτο μήκους 50 εκατοστών και πλάτους 40 εκατοστών, περιείχε εκρηκτικά.

Η αστυνομία είχε κλείσει επίσης αρκετούς δρόμους δίπλα στην περιοχή, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας υπάλληλος που εργάζεται σε ένα τοπικό φαρμακείο ήταν ο πρώτος που ανέφερε την ύποπτη συσκευασία στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο εντοπίστηκε σε ένα παιδικό καρουζέλ που βρίσκεται στην αγορά των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, επικαλούμενη μάρτυρες. Παραδόθηκε στο φαρμακείο, όπου ένας υπάλληλος το άνοιξε για να βρει ύποπτα καλώδια και συσκευές μέσα, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Πέτερ Μάγιτς, στο Potsdamer Neueste Nachrichten.

Οι γερμανικές αρχές είναι σε εγρήγορση για τρομοκρατικές επιθέσεις στις διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές της και η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει διάφορες επιχειρήσεις εναντίον ύποπτων τρομοκρατών

 

Πηγή