Εννέα παιδιά, ανάμεσα στα θύματα αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία

raka 2 ΑΜΑΧΟΙ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ, ΝΕΚΡΟΙ, Παιδεία, Συρία

Τουλάχιστον 26 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς κυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, με στόχο δύο καταυλισμούς προσφύγων και γειτονικά χωριά στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
 
Στους καταυλισμούς είχαν καταφύγει πολλοί άνθρωποι, δραπετεύοντας από τις μάχες στην Μπουκάμαλ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι κατέκτησαν την Μπουκάμαλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η τζιχαντιστική οργάνωση ανακατέλαβε τον πλήρη έλεγχο της πόλης το Σάββατο, όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο.
 
“Δεκαπέντε άμαχοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά σκοτώθηκαν σε έναν καταυλισμό (…) δυτικά της Μπουκάμαλ σε βομβαρδισμούς την Παρασκευή το βράδυ”, δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Παράλληλα δήλωσε πως έντεκα ακόμη άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό χωριών και ενός ακόμη καταυλισμού, περίπου 50χλμ βορειοδυτικά της πόλης.
 
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης DeirEzzor24 μια ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό του πρώτου καταυλισμού, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι κάτοικοι της Μπουκάμαλ έχουν τραπεί σε φυγή σε γειτονικά χωριά.

 

Πηγή