Ερντογάν: «Βγάλτε τα χρήματα από τα μαξιλάρια»

Εκκληση στους πολίτες να βγάλουν τα χρήματα κάτω από τα μαξιλάρια για να σωθεί η οικονομία απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

72f09a857547667d8c411e3f77de75ac 10 Οικονομία, Τουρκία

«Επιθυμώ να κάνω μία έκκληση στα άτομα ή τους φορείς που διαθέτουν χρήματα στις τράπεζες, κάτω από τα μαξιλάρια, στις ταμειακές και ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία διαθέτουν συνάλλαγμα» είπε ο Ερντογάν.

Εκκληση στους πολίτες να βγάλουν τα χρήματα κάτω από τα μαξιλάρια για να σωθεί η οικονομία απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες Τετάρτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε μεταξύ άλλων:

«Με αυτή την αφορμή επιθυμώ να κάνω μία έκκληση στα άτομα ή τους φορείς που διαθέτουν χρήματα στις τράπεζες, κάτω από τα μαξιλάρια, στις ταμειακές και ιδιαίτερα σε άτομα τα οποία διαθέτουν συνάλλαγμα».

Επίσης, κάλεσε «τους πάντες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έφερε η νέα οικονομική πολιτική μας, την οποία οικοδομήσαμε έχοντας ως θεμέλια τις επενδύσεις την απασχόληση, την παραγωγή και τις εξαγωγές».

Και για να γίνει πειστικός, υποσχέθηκε ότι «Οι διακυμάνσεις που προκάλεσαν οι αυξήσεις στις τιμές και στις ισοτιμίες μετά από κάποιο διάστημα σίγουρα θα σταματήσουν», όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.

https://twitter.com/YolTV/status/1468644080255123456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468644080255123456%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Feconomytoday.sigmalive.com%2Foikonomia%2Fkosmos%2F43051_vgalte-ta-hrimata-apo-ta-maxilaria

Δεν βρήκαν ανταπόκριση

Ο χρόνος θα δείξει αν θα απαντηθεί το κάλεσμα του Ερντογάν, του οποίου οι προηγούμενες εκκλήσεις δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι πολίτες δεν καλοδέχτηκαν το κάλεσμα Ερντογάν, το οποίο βρέθηκε στην ατζέντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο χρήστης Furkan Bircan έγραψε στο Twitter:

«Eνα άτομο με 1 εκατομμύριο δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό στις αρχές Σεπτεμβρίου κέρδισε 5,4 εκατομμύρια λίρες σε τρεις μήνες χωρίς να κάνει τίποτα. Γιατί αυτός ο κάτοχος πλούτου να επενδύσει και να πάρει ρίσκα σε αυτές τις συνθήκες της αγοράς, ενώ εσείς υποτιμάτε το νόμισμα και μεταφέρετε τον πλούτο;».