Ευρωπαϊκή ‘Ενωση – Ιαπωνία: Υπέγραψαν συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης

rtx6bqqe ΔΑΣΜΟΙ, ΕΜΠΟΡΙΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, Ιαπωνία, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Συυμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία.

Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας στο Τόκιο, οι Πρόεδροι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας (EPA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εμπορική εμπορική συμφωνία είναι η μεγαλύτερη που διαπραγματεύθηκε ποτέ η ΕΕ και θα δημιουργήσει μια ανοικτή ζώνη εμπορίου που θα καλύπτει πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε:

“Το έγγραφο που υπογράψαμε σήμερα είναι πολύ περισσότερο από μια εμπορική συμφωνία. Είναι φυσικά ένα εργαλείο που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις μας, τους εργαζόμενους και τους πολίτες μας, και είναι η δήλωση δύο ομοειδών εταίρων που αντιπροσωπεύουν από κοινού το ένα τρίτο περίπου του παγκόσμιου ΑΕΠ και επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν τα υψηλότερα πρότυπα σε τομείς όπως η εργασία, η ασφάλεια, η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία των καταναλωτών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συμφωνία θα καταργήσει την πλειοψηφία των δασμών που καταβάλλονται ετησίως από εταιρείες της ΕΕ που εξάγουν στην Ιαπωνία.

Η συμφωνία αναμένει τώρα επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Japanese Diet και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2019.

 

Πηγή: AlphaNews.live