«Φόνος τιμής»: Σκότωσαν τη 5χρονη κόρη τους επειδή την απήγαγαν και τη βίασαν

Η έξαρση των «φόνων τιμής» αποκλειστικά εναντίον γυναικών συνεχίζεται στη Συρία

B4CCC970 A619 48A9 A95E A7B76436E4AA γυναικοκτονίες, παιδοκτονίες, Συρία

Ένα στυγνό έγκλημα σε κάποιες άλλες χώρες βαφτίζεται ως «έγκλημα τιμής», ή σε αυτή την περίπτωση «φόνος τιμής». Κι όλα αυτά στην πολύπαθη Συρία, την οποία έχουν πλήξει εδώ και αρκετά χρόνια οι ακρότητες.

Οι γονείς ενός 5χρονου κοριτσιού τη σκότωσαν εν ψυχρώ, αφού ένας άγνωστος άνδρας την απήγαγε και τη βίασε στης 18 Νοεμβρίου. Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε μέσα στα σκουπίδια στο Manbij της βόρειας Συρίας στις 27 Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας της αραβικής χερσονήσου, είπε πως συνελήφθησαν πολλά μέλη της οικογένειάς της, με τους γονείς να αρνούνται πως τη σκότωσαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Την 5χρονη είχε απαγάγει ένας άγνωστος, ο οποίος επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα, ενώ είχε φύγει από το σπίτι για να συναντήσει τον πατέρα της στους ελαιώνες.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα πότε έγινε η δολοφονία. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αξιώνουν από τις αρχές όλοι όσοι εμπλέκονται να δικαστούν, για έναν από τους πολλούς «φόνους τιμής» που γίνονται στη χώρα. Τον περασμένο Ιούλιο, ένα κορίτσι μεταφέρθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και εκτελέστηκε από τη φυλή της, σε έναν ακόμα «φόνο τιμής», επειδή θέλησε να το σκάσει με τον αγαπημένο της και να μην παντρευτεί τον ξάδερφό της.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε ότι η 18χρονη Eida Al – Hamoudi Al – Saeedo, πυροβολήθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της βορειοανατολικής Συρίας. Στο εγκαταλειμμένο σπίτι μάλιστα μεταφέρθηκε από τον πατέρα της και τον αδερφό της, αλλά και άλλους άνδρες. Την άφησαν νηστική, την χτυπούσαν για πολλές ημέρες μέχρι που την εκτέλεσαν. Κι όλα αυτά επειδή ήθελε να ζήσει με τον αγαπημένο της.

Λίγες ημέρες μετά, ένα ακόμα βίντεο έδειχνε τον στραγγαλισμό μιας 16χρονης από τον πατέρα της, σε έναν ακόμα «φόνο τιμής», αφού είχε βιαστεί από έναν συγγενή της.

Μετά από την έξαρση των «φόνων τιμής» εναντίον μόνο γυναικών, πολλές γυναίκες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις γυναικοκτονίες που γίνονται στο όνομα της «παράδοσης και της θρησκείας».

Για πόσο ακόμα άραγε σκοπεύουμε να ανεχόμαστε όχι μόνο αυτά που συμβαίνουν δίπλα από την πόρτα μας, αλλά και όλα τα εγκλήματα που γίνονται καθημερινά σε όλον τον πλανήτη;

Πηγή: edaily