Γαλλία: Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο… (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσαν οι Γάλλοι για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έχασαν τις ζωές τους δύο άνθρωποι, ενώ τρία παιδιά δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Σε Παρίσι, Μασσαλία, Στρασβούργο, Ρουέν, Λιόν και Αζαξιό, εξ άλλου, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, τα οποία κράτησαν όλη τη νύχτα και για την αντιμετώπιση των ταραξιών χρειάστηκε η εμφάνιση 110.000 αστυνομικών στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Τις ζωές τους έχασαν ένας 50άρης όταν έπεσε σε κανάλι στο Ανεσί και τραυματίστηκε θανάσιμα, διότι το βάθος του νερού ήταν μικρό, αλλά και ένας 35χρονος στο Σαν Φελίξ, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο έπεσε πάνω σε πλάτανο.

Στο Φρουάρ τρία παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 ετών παρασύρθηκαν από μοτοσικλέτα και τραυματίστηκαν σοβαρά. Κρίσιμη θεωρείται και η κατάσταση ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος.

Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι. Γύρως στις 10:00 τοπική ώρα (11:00 Ελλάδας) εισέβαλαν στο Drugstore Publicis του Σανζ Ελιζέ και άρπαξαν μπουκάλια σαμπάνιας και κρασιών. Άλλοι νεαροί λήστεψαν δύο μικρά σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων. Οι αστυνομικοί διέλυσαν και στις δύο περιπτώσεις τις παρέες των εισβολέων, ενώ τοποθέτησαν φρουρά στις εισόδους των καταστημάτων.

Γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα επιστρατεύθηκαν ειδικές δυνάμεις και αντλίες νερού για τη διάλυση των ταραξιών, οι οποίοι συνέχιζαν τις ρίψεις αντικειμένων, κυρίως μπουκαλιών προς κάθε κατεύθυνση.

Στη Λιόν προκλήθηκε πανικός όταν νεαροί άναψαν φωτιές στην πλατεία Μπελκούρ, όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 20.000 άτομα για να δουν τον τελικό σε γιγαντοοθόνη. Για ώρες διεξαγόταν κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά.

Στη Μασσαλία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και έγιναν 10 προσαγωγές. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Παλιό Λιμάνι και τη fan zone.

Μικρότερης έκτασης έκτροπα καταγράφηκαν και στην Αζαξιό, ενώ σε Ρουέν και Στρασβούργο για ώρες γινόταν ανταλλαγή πυρομαχικών ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς. Οι πρώτοι πετούσαν κάθε λογής αντικείμενα, οι δεύτεροι απαντούσαν με δακρυγόνα.

 

Πηγή: AlphaNews.live

Ροη Ειδησεων

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Διευκρινίζει για τις λεπτομέρειες της φωτιάς σε σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διευκρινίζει η μαρίνα Αγίας Νάπας για τη φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος σήμερα το απόγευμα.…

16 Ιουνίου, 2024

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Φωτιά σε σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από πυρκαγιά σε σκάφος στη μαρίνα Αγίας Νάπας: https://www.facebook.com/share/r/CWrjsNrTQsQVKmHP/?mibextid=WC7FNe

16 Ιουνίου, 2024

ΠΕΡΝΕΡΑ: Δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για την αναβάθμισή της

Συντονσιτική επιτροπή για προβολή και προώθηση των αιτημάτων της τουριστικής περιοχής Περνέρα στον Δήμο Παραλιμνίου…

16 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Στο παλιό Νοσοκομείο ο νέος Δήμαρχος – “Να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαζί με τους Αντιδημάρχους Δερύνειας και Φρενάρους επισκέφθηκε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο…

16 Ιουνίου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: Οι δρόμοι και το μουσείο του Αυγόρου θα γεμίσουν (και φέτος) μουσική

Το Λακκιρτίν Φεστ έρχεται για άλλη μία χρονιά από τη Θεατρική Ομάδα Δημιουργείν στις 7…

16 Ιουνίου, 2024

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων τραγουδούν για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου τραγουδούν για…

16 Ιουνίου, 2024