Γιατί ο Ερντογάν διαβάζει τις απαντήσεις και ομιλίες πλέον από autocue;

Όχι μόνο δόθηκαν οι ερωτήσεις εκ των προτέρων, αλλά διάβαζε και τις απαντήσεις από οθόνη autocue

33b37052452221085c4a0fe510215998 17 autocue, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, Ερντογάν, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, Τουρκία

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε ζωντανά σε τηλεοπτικά κανάλια κι εκεί φάνηκε για άλλη μια φορά ότι όχι μόνο δόθηκαν οι ερωτήσεις εκ των προτέρων, αλλά διάβαζε και τις απαντήσεις από οθόνη autocue.

Σύμφωνα με την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα «Αρτί Γκερτσέκ», 2 είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο Ερντογάν διαβάζει τις δηλώσεις του πλέον από μια οθόνη.

  1. Η βαριά φαρμακευτική αγωγή που παίρνει ο Ερντογάν επηρεάζει τη σκέψη του. Η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν κρατείται μυστική. Ωστόσο, η πρακτική στις τηλεοπτικές εκπομπές δημιουργεί την εντύπωση ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Εάν ο Ερντογάν δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τη σκέψη του και να εκφραστεί, θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαρά προβλήματα ακόμη και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως του Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

2.Όταν ο Ερντογάν μιλάει χωρίς οθόνη, προκαλεί αντιδράσεις. Για παράδειγμα, ο Ερντογάν απείλησε πρόσφατα ότι θα κόψει τη γλώσσα της τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού.

«Το ποια είναι η αλήθεια είναι άγνωστη λόγω του έντονου προπετάσματος καπνού στο παλάτι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι και τα δύο ενδεχόμενα θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο μια χώρα που κυβερνάται από μία ενός ανδρός αρχή», αναφέρει η «Αρτί Γκερτσέκ».