«Γίνε τεμπέλης, σώσε ζωές»: Η έξυπνη καμπάνια της Γερμανίας για το lockdown (video)

Είναι ένα από τα βίντεο της γερμανικής κυβέρνησης που έχουν αναλάβει να εκθειάσουν όσους είναι κολλημένοι στον καναπέ την στιγμή που η χώρα δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα πανδημίας.

Η κυβέρνηση είπε πως αυτά τα χιουμοριστικά βίντεο είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς το κοινό πως η μείωση των επαφών με άλλους είναι ζωτικής σημασίας στην αναχαίτιση της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Η πρώτη διαφήμιση με τίτλο «Zusammen gegen Corona #besonderehelden» [σ.σ. Μαζί ενάντια στον κορωνοϊό #Ξεχωριστοί Ήρωες], δείχνει έναν ηλικιωμένο να αναπολεί τον χειμώνα του 2020. «Η μοίρα αυτής της χώρας βρίσκεται στα χέρια μας», λέει. «Οπότε, επιστρατεύσαμε όλο το κουράγιο μας και κάναμε ό,τι περίμεναν από εμάς, το μόνο σωστό πράγμα». Και συνεχίζει: «Δεν κάναμε τίποτα. Απολύτως τίποτα». «Ο καναπές ήταν η πρώτη γραμμή και η υπομονή μας το όπλο μας», λέει η πρώτη διαφήμιση.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει την σύντροφό του, ενώ ένα τρίτο δείχνει έναν άντρα να αναπολεί τις μέρες που έπαιζε βιντεοπαιχνίδια στην διάρκεια του lockdown.

«Πριν την πανδημία, ήμουν χωρίς αμφιβολία ο πιο τεμπέλης άνθρωπος στη χώρα, δεν έφευγα σχεδόν ποτέ από το διαμέρισμα, έπαιζα βιντεοπαιχνίδια χωρίς την παραμικρή φιλοδοξία και έτρωγα κρύα ραβιόλια απευθείας από την κονσέρβα επειδή βαριόμουν υπερβολικά για να τα ζεστάνω», λέει ο άντρας.

«Και όταν εξαπλώθηκε ο ιός, παρέμεινα το ίδιο τεμπέλης όπως πριν. Ωστόσο, σε αντίθεση με μένα, ο κόσμος άλλαξε: για να περιοριστεί ο ιός, ο κόσμος κλήθηκε να μείνει σπίτι, μην κάνοντας τίποτα και ξαφνικά έγινε κοινωνικό έργο, η τεμπελιά μπορούσε να σώσει ζωές και εγώ ήμουν πρωταθλητής σε αυτό. Ο χειμώνας του 2020 ήταν δύσκολος. Αλλά ήταν εύκολο να γίνεις ήρωας».

Τα βίντεο προκάλεσαν γενικά θετικές αντιδράσεις ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνου που δυσαρεστήθηκαν με την ιδέα και την άτυπη σύγκριση της σημερινής κατάστασης με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όχι μόνο χλευάζουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τους ανθρώπους που επέζησαν στην πρώτη γραμμή και κατάφεραν μετά να μιλήσουν γι’ αυτό», έγραψε κάποιος χρήστης. Η Κριστίν Ρίχτερ, ειδικός επικοινωνίας από την Κολωνία, είπε στο γερμανικό WDR πως έχει ανάμικτα συναισθήματα. Όπως είπε, ο παραλληλισμός ανάμεσα στο σήμερα και τον πόλεμο εγείρει ηθικά ερωτήματα, αν και εξήρε την «χιουμοριστική και συγκινητική» προσέγγιση της κυβέρνησης.

 

Ροη Ειδησεων

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024

Χαμός έξω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» – Έριξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και…

3 Μαΐου, 2024

KEΠΑ: Διοργανώνει Σκοπευτικό Αγώνα Προσφοράς και Αγάπης

Το ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους δύο μεγάλους χορηγούς, NEVISO Σκυρόδεμα και GIOVANI HOMES, έχοντας…

3 Μαΐου, 2024

Εκπρόσωπος ΟΗΕ: Στην Κύπρο 7-14 Μαΐου η Ολγκίν

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την…

3 Μαΐου, 2024