Γιώτης Κατσαμπάς: Ο Κύπριος που βρεβεύθηκε στα φετινά Όσκαρ!

Giotis Katsambas Βραβεία 'Οσκαρ

Η φετινή λίστα των νικητών των βραβείων Όσκαρ περιλαμβάνει κι έναν Κύπριο. Ο καταξιωμένος animator Γιώτης Κατσαμπάς, από τη Λευκωσία, συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή της ταινίας «Spider-Man: Into the Spider-Verse», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Συγκεκριμένα, ο Γιώτης Κατσαμπάς ήταν επικεφαλής της τεχνολογίας προ-παραγωγής (Head of pre production technology) στην ταινία που σκηνοθέτησαν οι Μπομπ Περσικέτι, Πίτερ Ράμσεϊ και Ρόντνεϊ Ρόθμαν.

«Υπάρχει ένας ήρωας μέσα σε όλους μας και δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς εσάς. Ευχαριστούμε την Ακαδημία που αναγνώρισε την υπέροχη ομάδα πίσω από το ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’», αναφέρεται στον λογαριασμό της ταινίας στο Twitter.

Η ταινία βραβεύτηκε επίσης με το Bafta, τη Χρυσή Σφαίρα και πολλά ακόμη βραβεία.

Spider Verse Oscar small header Βραβεία 'Οσκαρ

Ο Γιώτης Κατσαμπάς:

Ο Γιώτης Κατσαμπάς ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια. Σπούδασε Computer Animation στο Ringling College of Art & Design, στη Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της πλούσιας πορείας του στην παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων πρόσφερε τις τεχνικές ικανότητές του σε πολλές ταινίες και καταξιώθηκε για τη συνεισφορά του στην παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Beowulf», με την ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας αληθινών ηθοποιών. Παράλληλα, συμμετείχε σε ταινίες όπως τα «Hotel Transylvania», «Cloudy With a Chance of Meatballs 2», «Arthur Christmas», «Smurfs», «Spirit» και «The Road to El Dorado».

Ο Γιώτης επέβλεψε επίσης σχετικά με το computer graphics εργασίες για πολλαπλά πρότζεκ στα NewKat Studios τα οποία συνίδρυσε το 2001, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «Minority Report», «Mickey’s Clubhouse», «Winnie the Pooh» και «Φινέας και Φερμπ».

Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες.

Πηγή: philenews