Η Άγκυρα εφαρμόζει ανταποδοτικούς δασμούς σε βάρος των ΗΠΑ

tram erd 09 ΑΓΚΥΡΑ, ΔΑΣΜΟΙ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, Τραμπ, ΧΑΛΥΒΑ

Από σήμερα η Τουρκία θα αρχίσει να εφαρμόζει δασμούς αξίας 266,5 εκατ. δολαρίων σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών για τους «αβάστακτους» δασμούς στον χάλυβα που αποφάσισε η Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

Όπως ανέφερε, οι δασμοί θα επιβληθούν στις εισαγωγές άνθρακα, χαρτιού, φιστικιών/αμυγδάλου, καπνού, ανεπεξέργαστου ρυζιού, ουίσκι, αυτοκινήτων, καλλυντικών, μηχανολογικού εξοπλισμού και πετροχημικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

«Το συνολικό δασμολογικό φορτίο που επιβάλλει σήμερα η Τουρκία στις ΗΠΑ είναι ανάλογο του επιπλέον κόστους που αντιμετωπίζει η Τουρκία λόγω των δασμών που της επέβαλαν οι ΗΠΑ. Είναι ανάλογα, μελετημένα και σχεδιασμένα ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που ενθαρρύνουμε τον διάλογο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον Μάρτιο να επιβάλει δασμούς 25% και 10% αντίστοιχα στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, προκαλώντας επικρίσεις από άλλες χώρες ότι αυξάνει τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.
 

 

Πηγή: AlphaNews.live