Η χώρα με τις περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις στο κόσμο

Δεν μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων

Η χώρα με τις περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις στο κόσμο

Η ζήτηση για πλαστικές επεμβάσεις είναι τόσο μεγάλη, που κάθε χρόνο στο επάγγελμα του πλαστικού χειρουργού μπαίνουν 2.500 νέοι γιατροί. Ο λόγος για τη Νότια Κορέα, τη χώρα με τις περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις στον κόσμο.

Τα τελευταία δύο χρόνια το αεροδρόμιο της Σεούλ παρουσίασε αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά 37%. Και ενώ κανείς θα σκεφτόταν ότι οι τουρίστες ανακάλυψαν τη Νότια Κορέα, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. 

Η Σεούλ είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να αλλάξουν εμφάνιση. Και λόγω κόστους, αλλά κυρίως γιατί προχωρούν ακόμα και σε ακραίες επεμβάσεις. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι τόσο ακραία, που χορηγούνται πιστοποιητικά πλαστικών επεμβάσεων, γιατί οι ασθενείς δεν μπορούν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

omorf83883 ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η Σεούλ κινδυνεύει να γίνει η χώρα που όλοι θα μοιάζουν, λένε οι ειδικοί, αφού η τελευταία μόδα είναι τα εμφυτεύματα για να έχουν στρόγγυλο πρόσωπο.

Όμως αυτή η εμμονή έχει προιστορία, αφού στη παράδοση της Κορέας, οι άνδρες κρίνονται από την οικονομική τους κατάσταση, και οι γυναίκες από την ομορφιά τους. Από μικρή ηλικία οι γυναίκες στη Νότια Κορέα βομβαρδίζονται με διαφημίσεις που τους υποδεικνύουν πως θα πρέπει να έχουν λεπτή σιλουέτα, απαλό δέρμα, αψεγάδιαστη επιδερμίδα και τέλειο ωοειδές πρόσωπο.

Σε σχετική ερώτηση 8 στους δέκα απάντησαν πως η εξωτερική εμφάνιση είναι το μέγιστο προσόν τους, και πως θα άλλαζαν οτιδήποτε χάλαει την εξωτερική τους εμφάνιση.

Πηγή