Η «εκδίκηση» της πιστωτικής κάρτας

Οι Αμερικανοί «χτίζουν» και πάλι μεγάλο χρέος στο πλαστικό χρήμα

3aff111b9a44af7881ec2a7872945d5c 10 ΑΜΕΡΙΚΗ, Πιστωτικές Κάρτες, πλαστικό χρήμα

Οι γιορτινές αγορές επέστρεψαν με εκδικητική τάση φέτος. Αλλά το να χρωστάς είναι ένα δώρο που δεν μπορείς να επιστρέψεις.

Αφού οι Αμερικανοί εξόφλησαν το χρέος πιστωτικών καρτών ρεκόρ 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 , με τη βοήθεια κυβερνητικών κινήτρων και λιγότερων ευκαιριών για διακριτικές αγορές, τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξάνονται και πάλι.

Συνολικά, τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Οπως υπογραμμίζει το CNBC, το τέταρτο τρίμηνο, τροφοδοτούμενο από την επιστροφή των προγραμμάτων διακοπών , οι καταναλωτές χρεώνουν δισεκατομμύρια περισσότερα.

Μέχρι το τέλος του έτους, οι Αμερικανοί βρίσκονται πλέον σε καλό δρόμο για να καταλήξουν με 70 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον χρέος πιστωτικών καρτών , σύμφωνα με μια πρόβλεψη του ιστότοπου προσωπικών οικονομικών WalletHub.

Το υπόλοιπο της κάρτας του μέσου νοικοκυριού είναι τώρα 8.006 $, σύμφωνα με το WalletHub.

Τα υπόλοιπα αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται το 2022 , τελειώνοντας το πρώτο τρίμηνο έως και 10% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, καθώς περισσότεροι καταναλωτές υποβάλλουν αίτηση για πίστωση και αυξάνουν τις δαπάνες τους, σύμφωνα με πρόβλεψη της TransUnion. Συνήθως, τα υπόλοιπα των καρτών μειώνονται τους πρώτους μήνες του έτους, καθώς οι δανειολήπτες εξοφλούν τις δαπάνες των διακοπών τους.

Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα συνολικά υπόλοιπα αναμένεται να φτάσουν τα 805,7 δισεκατομμύρια δολάρια, διαπίστωσε η TransUnion — το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

«Το καταναλωτικό τοπίο αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με την εποχή πριν από την πανδημία», δήλωσε ο Charlie Wise, επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας και συμβούλων στην TransUnion. «Με τα προγράμματα ανοχής να λήγουν και τα κεφάλαια τόνωσης να στερεύουν, η ζήτηση για πιστώσεις αυξάνεται».

Ωστόσο, το χρέος της πιστωτικής κάρτας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποπληρωθεί , ειδικά με το μέσο ετήσιο ποσοστό να είναι μεγαλύτερο από 16%.

ΠΗΓΗ: Οικονομικός Ταχυδρόμος