Η φωτογραφία από το διάστημα που «τρέλανε» τους οπαδούς της Επίπεδης Γης

 

Αστροναύτης της NASA έστειλε φωτογραφία της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τρέλανε τους οπαδούς της θεωρίας της Επίπεδης Γης.

Η Jessica Meir μοιράστηκε τις φωτογραφίες της στο Twitter και άθελά της τροφοδότησε στο μυαλό ορισμένων χρηστών του διαδικτύου τη θεωρία ότι ο πλανήτης μας δεν είναι στρογγυλός.

Από τη θέση τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες έχουν το προνόμιο μίας μοναδικής θέας της Γης, που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να απολαύσουν. Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη σε απόσταση 250 μιλίων, γεγονός που σημαίνει ότι ο σταθμός κάνει κάθε μέρα το ταξίδι γύρω από τη Γη περίπου 16 φορές.


Ένας άλλος χρήστης αναρωτήθηκε: «Ώστε από ύψος 400 χιλιομέτρων μπορεί κάποιος να δει όλη τη στρογγυλή Γη; Ναι πολύ πιστευτό».


Ενώ λοιπόν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας έχουν πειστεί ότι η Γη είναι επίπεδη, οι άνθρωποι ξέρουν στην πραγματικότητα ότι ο πλανήτης είναι στρογγυλός για περισσότερο από 2.000 χρόνια.

Η NASA εξήγησε: «Οι αρχαίοι Έλληνες μέτρησαν τις σκιές κατά το θερινό ηλιοστάσιο και επίσης υπολόγισαν την περίμετρο της Γης. Χρησιμοποίησαν θέσεις άστρων και αστερισμών για να υπολογίσουν αποστάσεις στη Γη. Μπορούσαν επίσης να παρατηρήσουν την κυκλική σκιά του πλανήτη στο φεγγάρι κατά τη διάρκεια σεληνιακής έκλειψης. (Ακόμη μπορούμε να τη δούμε στις σεληνιακές εκλείψεις)».

Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιούν GPS και άλλους δορυφόρους για να μετρήσουν το μέγεθος της Γης μέχρι εκατοστό!

Η NASA πρόσθεσε: «Αν και ο πλανήτης μας είναι μια σφαίρα, δεν είναι τέλεια σφαίρα. Εξαιτίας της δύναμης που ασκείται όταν η Γη περιστρέφεται, ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος είναι μερικώς επίπεδοι. Η περιστροφή της Γης, η ασταθής κίνηση και άλλες δυνάμεις κάνουν τον πλανήτη να αλλάζει σχήμα πολύ αργά, αλλά ακόμη είναι στρογγυλός».

Πηγή

Ροη Ειδησεων

Βραζιλία: Η γυναίκα που πήγε τον νεκρό θείο της στην τράπεζα να της υπογράψει δάνειο σπάει τη σιωπή της

Η Érika de Souza Vieira Nunes από τη Βραζιλία σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι…

7 Μαΐου, 2024

Σε 503 ανήλθαν οι εξώδικες τροχαίες καταγγελίες το Πάσχα

Τα μέλη της Τροχαίας παγκύπρια από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι χθες Δευτέρα, προέβηκαν σε 503…

7 Μαΐου, 2024

Eurovision 2024: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός με την Κύπρο – Η σειρά εμφάνισης των χωρών

Η "καρδιά" του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision "χτυπάει" απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας και…

7 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Με Παραδοσιακή πατινάδα και μουσικοχορευτική εκδήλωση «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού» (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα 6 Μαΐου 2024 στην πλατεία…

7 Μαΐου, 2024

Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες των ξενοδοχείων

Χαμηλότερες από το 2023 αναμένονται οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Κύπρου το καλοκαίρι του 2024…

7 Μαΐου, 2024

Αυξημένη ροή ασθενών στις πρώτες βοήθειες το Πάσχα

Αυξημένη ήταν η προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των κρατικών νοσηλευτηρίων…

7 Μαΐου, 2024