Η Ιταλία κατηγορεί την Μάλτα ότι αρνήθηκε να παραλάβει πλοίο με 230 μετανάστες

5b2cd91fc68b1 Ιταλία, ΜΑΛΤΑ, Μετανάστες, ΠΛΟΙΟ, Πρόσφυγες

H Ιταλία κατηγορεί τη Μάλτα ότι, αρνήθηκε να παραλάβει ένα πλοίο που μεταφέρει περισσότερους από 200 διασωθέντες μετανάστες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της χώρας “παράλογη” και “απάνθρωπη”.

Με ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, Danilo Tonitelli, κατηγορεί τη Μάλτα ότι αρνήθηκε να παραλάβει το πλοίο Lifeline, το οποίο μεταφέρει 230 μετανάστες, μετά από αίτημα της Ιταλικής Κυβέρνησης.
 

Κυβερνητικός αξιωματούχος της Μάλτας, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είναι υπεύθυνη για το πλοίο δεδομένου ότι την επιχείρηση διάσωσης χειρίστηκε το κέντρο συντονισμού της Ρώμης σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές.

Ωστόσο ο Υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας, υποστηρίζει ότι η στάση της Μάλτας είναι “απάνθρωπη” και καλεί την κυβέρνηση της Μάλτας να “ανοίξει τους λιμένες της και να σώσει αυτές τις ανθρώπινες ζωές”.

Μάλιστα στην ανάρτησή του παταθέτει το μήνυμα των Ένοπλων Δυνάμεων της Μάλτας, σύμφωνα με το οποίο το πλοίο που μεταφέρει τους μετανάστες δεν βρίσκεται σε κατάσταση Έρευνας και Διάσωσης και δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου.

 

Πηγή: AlphaNews.live