Η Κίνα και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα (ΒΙΝΤΕΟ)

capture 6 Κίνα, ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Της Μαρίας Τσαγγάρη

Η ζωή στην Κίνα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Οι μεγάλες αποστάσεις στην αχανή χώρα τώρα γεφυρώνονται με το ταχύτερο τρένο του κόσμου, το Φου Ξινγκ,“Αναγέννηση” το οποίο ταξιδεύει  με 400 χιλιόμετρα την ώρα, και είναι αποκλειστικά κινεζικής κατασκευής.

Το Αναγέννηση έκανε παρθενικό του ταξίδι τον περασμένο Ιούνιο καθώς αυξήθηκε ξανά το όριο ταχύτητας στους κινέζικους σιδηροδρόμους, το οποίο είχε μειωθεί ύστερα από πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε το 2011.1250 χιλιόμετρα χωρίζουν το Πεκίνο από τη Σαγκάη και το τρένο καταφέρνει να καλύψει αυτή την απόσταση σε περίπου τέσσερις ώρες

Η Κίνα επενδύει στους σιδηροδρόμους και μέχρι στιγμής έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σύστημα στον κόσμο. Σημασία δίνεται επίσης και στην τεχνολογική καινοτομία, η οποία υποστηρίζεται στις ζώνες υψηλής τεχνολογίας.

Ο Αlpha βρέθηκε στην ζώνη Ζώνη Υψηλής Τεχνολογίας της Χαντζού, που φιλοδοξεί να γίνει η Silicon Valley της Κίνας. Εταιρείες κολοσσοί έχουν τα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξής τους εκεί, όπως η ΝΟΚΙΑ, η Ηuawei και η CISCO, ενώ αποτελεί και την έδρα της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Αλι Μπάμπα.

Το ταξίδι στην Κίνα έγινε ύστερα από πρόσκληση του Διεθνούς Ραδιοφώνου της Κίνας και της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο.

Πάρτε μια γεύση από τα τεχνολογικά επιτεύματα της Κίνας στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Πηγή