Η πόλη που προσλαμβάνει κόσμο για να κυνηγά τους ανεμβολίαστους

Καλός ο μισθός, βαριά τα πρόστιμα

elgxos 93 ανεμβολίαστοι, Αυστρία, εμβολιασμοΣ, θέσεις εργασίας

Πριν από περίπου 10 ημέρες η χώρα ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους του πολίτες άνω των 14 ετών. Και τώρα έρχεται η πόλη, για να προσλάβει σεκιούριτι οποίοι θα κυνηγούν όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι και που θα εγγυηθούν ότι θα πληρώσουν το πρόστιμο.

Ο λόγος για την Αυστρία και την πόλη Λίντς. Η Αυστρία επέβαλλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 14 ετών και η πόλη Λίντς των περίπου 300 χιλιάδων κατοίκων, κάνει ότι μπορεί για να σιγουρέψει πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πληρώσει και μάλιστα αδρά.

Το Λίντς στην Αυστρία

Γιατί το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους φτάνει μέχρι τα 3.600 ευρώ μέσα σε 12 μήνες, ανάλογα με το εισόδημα αλλά και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων. Η Λίντς λοιπόν, που έχει το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων σε όλη την Αυστρία, αναζητά υπαλλήλους που θα ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των κατοίκων και θα επιβάλλον πρόστιμα ε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσίευσε το δημοτικό συμβούλιο, ο μισθός γαι τη θέση θα είναι τουλάχιστον 2.774 ευρώ τον μήνα και οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν την προετοιμασία ποινικών εντολών για τους μη εμβολιασμένους, την επεξεργασία προσφυγών κατά της αρχής, την επιβολή προστίμων και άλλα διοικητικά καθήκοντα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Αυστριακοί πολίτες, εμβολιασμένοι, να έχουν απολυτήριο λυκείου, κάποιες γνώσεις υπολογιστών, να είναι επίμονοι, ακριβείς και ανεξάρτητοι. Και φυσικά, αν χρειαστεί αν μπορούν να δουλεύουν υπερωρίες.

Το Λιντς έχεις μόλις 63% εμβολιασμένους κατοίκους, το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα. Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επέβαλλε υποχρεωτικό εμβολιασμό για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό, Οι αρχές θα στέλνουν μια υπενθύμιση κάθε τρεις μήνες στους ανεμβολίαστους, λέγοντας τους να εμβολιαστούν ή να βρουν έναν γιατρό που θα βεβαιώσει ότι δεν μπορούν. Αλλιώς θα πληρώνουν βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάνει τα 900 ευρώ. Το ετήσιο πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.600 ευρώ με αυτόν τον τρόπο.

ΟΙ μόνοι που εξαιρούνται είναι τα παιδιά κάτω των 14, όσοι έχουν προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εμβολιαστούν και οι έγκυες. Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που επέβαλλε ξανά lockdown τον περασμένο μήνα, αλλά η πτώση των μολύνσεων την έκανε να το άρει, τουλάχιστον για την περίοδο των γιορτών.