Η συγκλονιστική φωτογραφία από τον κυκλώνα Φλόρενς του άντρα με το βρεγμένο γατάκι στον ώμο του

Η φωτογραφία ενός άντρα που προσπαθεί να γλιτώσει από τον κυκλώνα Φλόρενς έχοντας ένα βρεγμένο μικρό γατάκι σκαρφαλωμένο στον ώμο του αποτυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο όσα ζουν οι κάτοικοι της βόρειας Καρολίνα λόγω του κυκλώνα Φλόρενς τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, ήδη επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους μια μητέρα με ένα μωρό, από το πέρασμα του κυκλώνα και δεκάδες ακόμη έχουν παγιδευτεί από τις πλημμύρες.

Κι όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή, δίπλα στο δράμα της απώλειας ανθρώπινων ζώων έρχεται να προστεθεί κι εκείνο των ζώων, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν συνήθως με κάθε τρόπο να τα σώσουν.

Robert Simmons Jr. and his kitten “Survivor” are rescued from floodwaters in New Bern, N.C., after Hurricane Florence dumped several inches of rain in the area overnight, Friday, Sept. 14, 2018. Hundreds were rescued from eastern North Carolina in the wake of the slow-moving storm. (Travis Long/Raleigh News & Observer/TNS via Getty Images)

Την φωτογραφία του Robert Simmons Jr., όπως ονομάζεται ο άντρας, μαζί με το γατάκι του, που ορθώς τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν βαφτίσει «Survivor», τράβηξε ένας ρεπόρτερ της News & Observer. Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral, από τη στιγμή που ο Andrew Carter την δημοσίευσε στο Twitter, προκαλώντας τεράστια συγκίνηση σε όσους την έχουν δει.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο άντρας είχε παγιδευτεί στο σπίτι του από το προηγούμενο βράδυ λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών από τις πλημμύρες. Ο Simmons ζήτησε στον πατέρα του να έρθει μαζί του στην βάρκα, αλλά εκείνος αρνήθηκε καθώς δεν ήθελε να αφήσει το σπίτι τους.

«Ήταν πολύ στενοχωρημένος που άφηνε πίσω τον πατέρα του αλλά έφυγε με το γατάκι να είναι σκαρφαλωμένο στον λαιμό του. Το όνομα της γάτας: Survivor», έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Σε συνέντευξή του στο The News & Observer, ο άντρας δήλωσε πως «λατρεύει τα ζώα», προσθέτοντας πως δεν κατάφερε να πάρει μαζί του και την μητέρα του μικρού γατιού, επειδή «είναι άγρια γάτα».

Με πληροφορίες από News&Observer

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024