Ιαπωνία: Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 6,1 ρίχτερ στην Οσάκα

1000x 1 Ιαπωνία, ΝΕΚΡΟΙ, ΟΣΑΚΑ, ΣΕΙΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι εννιά ετών, εξαίτίας του σεισμού 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα το πρωί της Δευτέρας.   

ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα σε ώρα κίνησης, σταματώντας τρένα, διακόπτοντας τη λειτουργία εργοστασίων και την ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά. Από τον σεισμό καταστράφηκαν σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Υπενθυμίζεται πως η Οσάκα θα φιλοξενήσει το 2019, τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη.

Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών και τα τσουνάμι που προκάλεσε έπληξαν τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας.

 

Πηγή: AlphaNews.live