Ινδία: 55 άνθρωποι στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή τοξικού αερίου σε εργοστάσιο

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι εισήχθησαν σήμερα στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Ινδία

9C7F8AA3 04C9 44CA 84A8 E251E43287BA

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι εισήχθησαν σήμερα στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος στην Ινδία, σύμφωνα με την αστυνομία, στο δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται σε διάστημα δύο ημερών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για αναπνευστικά προβλήματα και λιποθύμησαν μετά την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς αμμωνίας και την απελευθέρωση επιβλαβών αναθυμιάσεων μέσα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Αλιγκάρ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

“Τουλάχιστον 55 εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά τη διαρροή”, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

“Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους”, διευκρίνισε.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο εργοστάσιο και επιχείρησαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του αερίου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η μονάδα έκλεισε προσωρινά και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Την Τετάρτη 28 εργαζόμενοι ασθένησαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 5 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τη διαρροή αμμωνίας σε μονάδα επεξεργασίας γαρίδων στο κρατίδιο Οντίσα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συχνά συμβαίνουν ατυχήματα στις εργοστασιακές μονάδες στην Ινδία λόγω έλλειψης κυβερνητικής επιτήρησης και εκτεταμένης διαφθοράς.

Το 1984 σημειώθηκε στην Ινδία ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη διαρροή αερίου σε εργοστάσιο φυτοφαρμάκων που ανήκε στην αμερικανική εταιρεία Union Carbide.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ