Ινδία: Γεμίζουν τα νοσοκομεία με ασθενείς από μυστηριώδη λοίμωξη

Η επιληπτική κρίση από τα σοβαρότερα συμπτώματα

278234F8 5FDB 4F08 B137 CBBA2B5BE4CA Ινδία

Αξιωματούχοι υγείας στην Ινδία, όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ του το CNN, έχουν βρει υπερβολικές ποσότητες μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές.

Οι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις (που μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 5 λεπτά), απώλεια συνείδησης και ναυτία.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από μια ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) αποτύπωσαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος ασθενών.

Παράλληλα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί δεν βρέθηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ενώ δεν προκύπτει πως μπορεί να ευθύνεται ο μολυσμένος αέρας.

Από τα 505 άτομα που είχαν νοσηλευτεί, 300 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο ενώ ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν 45 ετών χωρίς κάποια άλλη πάθηση. Έχουν προσβληθεί άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, ανάμεσά τους και 70 παιδιά.

Η αγνώστου προέλευσης ασθένεια ανιχνεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην αρχαία πόλη Ελούρου και έρχεται να προστεθεί στο δράμα που βιώνει η Ινδία με τον κορωνοϊό, καθώς βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19 παγκοσμίως.