Ηνωμένο Βασίλειο-Υπ. Υγείας: Δέκα φορείς της Όμικρον νοσηλεύονται στην Αγγλία

«Ως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάποιον θάνατο»

accidente ecuador 2 20 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Υπουργείο Υγείας

«Περίπου δέκα» φορείς της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού νοσηλεύονται στην Αγγλία, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σάτζιντ Τζάβιντ.

«Ως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάποιον θάνατο», συμπλήρωσε ο Υπουργός, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμα στοιχεία για το κατά πόσο κάποιος από τους νοσηλευόμενους με Όμικρον έχει διασωληνωθεί.

Ο κ. Τζάβιντ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε με διάγγελμα το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καλώντας όλους τους ενήλικες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου πριν από το τέλος του έτους.

Ήδη από το πρωί έχουν σχηματιστεί ουρές έξω από εμβολιαστικά κέντρα από πολίτες που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρεις μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ο κ. Τζάβιντ είπε ότι θα ανοίξουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα λειτουργούν τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα έως το τέλος του έτους πλην της ημέρας των Χριστουγέννων.

Πάντως έχουν αναφερθεί μεγάλα διαστήματα αναμονής μέχρι να μπορέσει κάποιος να μπει στη διαδικτυακή πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού.

Υπολογίζεται ότι για να επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού με την ενισχυτική δόση όλων των πολιτών άνω των 18 ετών πριν από το τέλος του έτους θα πρέπει να χορηγούνται 1 εκατομμύριο δόσεις την ημέρα.

Όπως είπε ο κ. Τζάβιντ, «ρίχνουμε τα πάντα» στη μάχη κατά της Όμικρον. «Πρέπει να κερδίσουμε αυτή την κούρσα κατά της αύξησης αυτού του ιού», πρόσθεσε.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΗΦ)