ΗΠΑ: 11χρονος έσωσε συμμαθητή του από πνιγμό και γυναίκα από φωτιά

Τιμήθηκε για τον ηρωισμό του αφού κατάφερε να σώσει όχι έναν, αλλά δύο ανθρώπους σε διαφορετικές περιστάσεις την ίδια ημέρα.

Main Image x2 34 11 ετών, αστυνομικός επί τιμή, ΔΙΑΣΩΣΗ, ΠΝΙΓΜΟΣ

Ένας μαθητής της έκτης δημοτικού στην Οκλαχόμα τιμήθηκε για τον ηρωισμό του αφού κατάφερε να σώσει όχι έναν, αλλά δύο ανθρώπους σε διαφορετικές περιστάσεις την ίδια ημέρα.

Ο μόλις 11 ετών Ντεβιόν Τζόνσον έγινε «αστυνομικός επί τιμή», με απόφαση των τοπικών αρχών και χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από τους αξιωματικούς, για τις έγκαιρες και σωτήριες παρεμβάσεις του.

Η 9η Δεκεμβρίου είναι σίγουρα μια μέρα που τόσο αυτός, όσο και οι άνθρωποι που έσωσε θα θυμούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκείνο το πρωινό, ο Ντεβιόν εκτέλεσε επιτυχώς την μανούβρα Heimlich σε έναν συμμαθητή του που πνιγόταν.

Και ενώ είχε ήδη αναγνωριστεί ως ο «ήρωας της ημέρας», το ίδιο απόγευμα βοήθησε μια γυναίκα της οποία το σπίτι είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Βλέποντας το σπίτι να έχει πάρει φωτιά, ο ανήλικος δεν φοβήθηκε και έτρεξε να βοηθήσει την ένοικο να βγει από τη βεράντα της και να μπει στο αυτοκίνητό της.

Ο 11χρονος μαθητής έλαβε τρία βραβεία για το θάρρος και την ψυχραιμία του, κατά τη διάρκεια του σχολικού συμβουλίου στο Muskogee.

Πηγή: LIFO