ΗΠΑ: 40.000 βαρέλια με ουίσκι κατέληξαν σε ποτάμια μετά από πυρκαγιά

river Kentucky βαρέλια με ουίσκι, ΗΠΑ, οικολογική καταστροφή, ποτάμια, ποταμός Κεντάκι, Πρόστιμο, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Πρόστιμο 600.000 δολαρίων δέχθηκε να καταβάλει γνωστή εταιρεία παρασκευής μπέρμπον ουίσκι για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε με θανάτους χιλιάδων ψαριών και άλλων ειδών άγριας πανίδας όταν άδειασε 40.000 βαρέλια στους ποταμούς Κεντάκι και Οχάιο μετά από τεράστια πυρκαγιά που απειλούσε εγκαταστάσεις της.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κεντάκι. Η φωτιά ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο από κεραυνό σε αποθήκη με βαρέλια ουίσκι. Ήταν ορατή από απόσταση πολλών χιλιομέτρων και τόσο έντονη που έλιωσαν οι προβολείς των πυροσβεστικών οχημάτων που έσπευσαν στο σημείο.

fire distillery Kentucky βαρέλια με ουίσκι, ΗΠΑ, οικολογική καταστροφή, ποτάμια, ποταμός Κεντάκι, Πρόστιμο, ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Περίπου 40.000 βαρέλια ουίσκι καταστράφηκαν και το περιεχόμενό τους κατέληξε σε κοντινό χείμαρρο, που επικοινωνεί με τα ποτάμια δημιουργώντας ένα ρυάκι αλκοόλ μήκους 37 χλμ.!

Το Υπουργείο Αλιείας και Άγριων Ζώων του Κεντάκι βρήκε νεκρά ψάρια κατά μήκος περίπου εκατό χιλιομέτρων στο Γκλενς Κρι και τον ποταμό Κεντάκι καθώς και στον ποταμό Οχάιο, αν και η καταστροφή εκεί δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ