Ιράν: Το Πολεμικό Ναυτικό λέει πως απώθησε μια “επίθεση” στην Ερυθρά Θάλασσα

Επενέβη προκειμένου να διασώσει ένα ιρανικό σκάφος το οποίο υπήρξε χθες θύμα "επιθετικών πλοίων"

802a45cd84af59ab1f6cf7d161e2774a

Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε σήμερα ότι επενέβη προκειμένου να διασώσει ένα ιρανικό σκάφος το οποίο υπήρξε χθες θύμα “επιθετικών πλοίων” στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Οι ιρανικές ναυτικές ένοπλες δυνάμεις (…) έφθασαν αμέσως επί τόπου αφού είχαν λάβει τη νύχτα της προηγουμένης έκκληση για βοήθεια από ένα ιρανικό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο δεύτερος στην ιεραρχία των ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Μουστάφα Τατζεντίνι.

“Χάρη στην αποτελεσματική παρουσία (του ΠΝ) και έπειτα από σφοδρές ανταλλαγές, τα επιτιθέμενα πλοία τράπηκαν σε φυγή”, πρόσθεσε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης ή την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης αυτής.

Το φθινόπωρο του 2021, τα ιρανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για πειρατικές επιθέσεις σε τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Άντεν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία είχε ήδη ενισχύσει την παρουσία της στον κόλπο του Άντεν έπειτα από ένα κύμα επιθέσεων από πειρατές με βάση τη Σομαλία σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια από τη διώρυγα του Σουέζ.

Ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε κατά πολύ τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ