Ισπανία: Κραυγή οργής στην Παμπλόνα για αποφυλάκιση βιαστών

imagew βιασμός, ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ, Ισπανία, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΣΕΒΙΛΗ

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το απόγευμα την κεντρική πλατεία της Παμπλόνας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει προσωρινά πέντε άνδρες που κατηγορήθηκαν για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας 18χρονης, αλλά δεν καταδικάστηκαν για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής κοπέλας.

Οι πέντε Σεβιλιάνοι, ηλικίας 27-29 ετών, αυτοαποκαλούνταν “Αγέλη των Λύκων” και ήταν προφυλακισμένοι εδώ και δύο χρόνια. Στις 26 Απριλίου καταδικάστηκαν σε κάθειρξη εννέα ετών ο καθένας για “σεξουαλική κακοποίηση” κατά τη διάρκεια της γιορτής του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα, την πρωτεύουσα της Ναβάρας, το καλοκαίρι του 2016.

Η απόφαση των δικαστών να απορρίψουν την κατηγορία του βιασμού, αν και οι δράστες είχαν βιντεοσκοπήσει την πράξη τους, προκάλεσε οργή και μεγάλες κινητοποιήσεις όχι μόνο στη Ναβάρα αλλά και σε όλη την Ισπανία.

Δικαστική πηγή ανέφερε ότι οι πέντε θα αφεθούν αύριο ελεύθεροι με εγγύηση ύψους 6.000 ευρώ. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιωτικός. 

Αύριο έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και τη Σεβίλη, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων. 

 

Πηγή: AlphaNews.live