Ισπανοί διασώστες αναζητούν αγνοούμενο νήπιο μετά τον εντοπισμό νεκρού 6χρονου κοριτσιού στη θάλασσα

Ισπανοί διασώστες αναζητούν αγνοούμενο νήπιο μετά τον εντοπισμό νεκρού 6χρονου κοριτσιού στη θάλασσα

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 06 11T143611.107 Ισπανία

Ισπανοί διασώστες ερευνούσαν σήμερα τα νερά στις ακτές της Τενερίφης αναζητώντας ένα κορίτσι ενός έτους μετά την ανάσυρση του πτώματος ενός εξάχρονου κοριτσιού, που θεωρείται ότι ήταν αδελφή της, από βάθος 1.000 μέτρων.

Ο πατέρας τους, ο Τόμας Γ., είναι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 6χρονης Ολίβιας και της ενός έτους Άννας. Τα δύο κορίτσια θεωρούνται αγνοούμενα από τα τέλη Απριλίου σε αυτό το νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων ύστερα από την αποστολή ενός τελευταίου αποχαιρετιστήριου μηνύματος από τον πατέρα τους, ο οποίος επίσης εξαφανίστηκε, προς τη μητέρα τους με την οποία είχε χωρίσει, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού, που αρχές θεωρούν πολύ πιθανόν να είναι της Ολίβιας, εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε να πλέει άδεια η βάρκα του πατέρα της.

«Το πτώμα είναι σε βάθος 1.000 μέτρων μέσα σε έναν αθλητικό σάκο δεμένο με άγκυρα. Δίπλα τους βρέθηκε ένας ακόμα άδειος αθλητικός σάκος», ανέφερε ανακοίνωση δικαστηρίου. «Εν αναμονή περισσότερων ιατροδικαστικών αποδεικτικών στοιχείων, (το πτώμα) θα μπορούσε σχεδόν με βεβαιότητα να ανήκει στην Ολίβια Γ.», ανέφερε το δικαστήριο.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο της μητέρας της μικρής Άννας και της μικρής Ολίβιας, που εξαφανίστηκαν στην Τενερίφη, με τα τρομερά νέα που μόλις ακούσαμε».

Στην Ισπανία 39 ανήλικα δολοφονήθηκαν από τον πατέρα ή τον σύντροφο, νυν ή πρώην, της μητέρας τους από το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα εγκλήματα με βάση το φύλο.