Ισπανός γιατρός: «Αποσυνδέονται οι άνω των 65 για να σωθούν νεότεροι»

Οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για όλους τους νοσούντες από κορωνωϊό

Ισπανός γιατρός: «Αποσυνδέονται οι άνω των 65 για να σωθούν νεότεροι»

Η Ισπανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προστέθηκαν 4.321 νέα κρούσματα νοσούντων από κορωνοϊό στη λίστα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 33.089 και τους νεκρούς να υπερβαίνουν πια τους 2.100 εξαιτίας των 462 ψυχών που χάθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο γιατρός στην εν λόγω ανάρτηση της δημοσιογράφου είναι αδύνατον να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Με λυγμούς από τον κόμπο στο λαιμό επιχειρεί να μεταφέρει τις εικόνες από την μαστιζόμενη από τον κορονοϊό πατρίδα του, υποστηρίζοντας πως -όπως μαθαίνει από άλλους συναδέλφους ή νοσηλευτές- καθίσταται υποχρεωτική η διαλογή αυτών που είναι προτιμότερο να ζήσουν και οι υπόλοιποι, κυρίως όσοι είναι άνω των 65 ετών, αφήνονται στη μοίρα τους.

Μιλάει για αποσύνδεση από τα μηχανήματα ηλικιωμένων ασθενών προκειμένου να διασωληνωθούν νεαρότερα άτομα, εκείνα που κατά τους γιατρούς συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Αλήθεια είναι πως με βάση τα επίσημα νούμερα άλλοι 2.355 πολίτες ανά την επικράτεια, από τη Χώρα των Βάσκων ως την Ανδαλουσία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και μόνο 3.355 εξ όσων ελέγχθηκαν θετικοί έχουν, προσώρας, ιαθεί πλήρως.

Όταν ο γιατρός δεν μπορεί να συνεχίσει, ακούγεται μια γυναικεία φωνή, προφανώς της Ιζαμπέλ, να μιλάει για τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της Ισπανίας και τις ελλείψεις αναγκαίων υλικών, κατηγορώντας τους πολιτικούς για το γεγονός πως άργησαν να λάβουν δράση και ν’ αποτρέψουν ένα τέτοιο ‘αιματοκύλισμα’.