Ιστορική στιγμή για την κορεατική χερσόνησο (ΦΩΤΟ)

5ae270fbfc7e937f138b45d6 KIM JONG UN, MOON JAE-IN, ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, Βόρειος Κορέα, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ, ΜΟΥΝ ΤΖΕΙ-ΙΝ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, Σύνοδος Κορυφής

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε ο πρώτος ηγέτης της Βορείου Κορέας που πέρασε πεζός στη Νότια Κορέα, διασχίζοντας τη στρατιωτική γραμμή που μοίρασε τη χερσόνησο με το τέλος του κορεατικού πολέμου το 1953.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στα σύνορα στις 09:30 (τοπική ώρα) πριν οι δύο αρχίσουν τις συνομιλίες. Οι δύο ηγέτες έσφιξαν τα χέρια, σε μια ιστορική αλλά και συμβολική στιγμή.

dsf

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα επικεντρωθεί στο μέλλον της χερσονήσου, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Βορρά ότι σταματά τον πυρηνικό του σχεδιασμό.

Ο Βορεοκορεάτης ηγέτης υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών στο Σπίτι της Ειρήνης. “Από τώρα ξεκινάει η νέα ιστορία. Εδώ στην αρχή της εποχής και της ιστορίας της ειρήνης ” έγραψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

σδ

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και παρακολουθεί με ενθουσιασμό τη συνάντηση.

κξ

Οι δύο ηγέτες, αφού έχουν την πρώτη επαφή, πρόκειται να γευματίσουν ξεχωριστά.

Το δέντρο της ειρήνης

Στη συνέχεια θα φυτέψουν ένα πεύκο στα σύνορα ως “σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας”. Η κίνηση γίνεται ακόμη πιο συμβολική από το γεγονός ότι το δέντρο θα φυτευτεί με ένα μίγμα εδάφους από τα βουνά βορρά και νότου και νερό από τα ποτάμια τους. Το ίδιο το δένδρο χρονολογείται από το 1953, το έτος κατά το οποίο συνάφθηκε η σύμβαση ανακωχής μεταξύ του Νότου και του Βορρά.

Μετά την τελετή, οι δύο θα ξαναρχίσουν συνομιλίες. Στο τέλος θα υπογράψουν ένα σύμφωνο και θα προβούν σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βορεοκορεάτης ηγέτης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πηγή