Ιταλία: Ισόβια κάθειρξη σε νοσοκόμα που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία ασθενών

Οι ιταλικές Αρχές την κατηγόρησαν ότι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς.

nosokoma italia fonissa bonino ΑΣΘΕΝΗΣ, Ιταλία, Νοσοκομείο, ΦΟΝΟΣ

Ιταλίδα νοσοκόμα καταδικάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για τους φόνους τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο στην Τοσκάνη το 2014 και το 2015.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, η ετυμηγορία για τη νοσοκόμα απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις διάρκειας σχεδόν έξι ωρών.

Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της, ενώ ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Οι ιταλικές Αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπονίνο ότι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή αλλά όχι απελπιστική κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού, που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία. Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της ανθρώπινης αθλιότητας.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.