Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης σε 10 επαρχίες ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης σε 10 επαρχίες όπου σημειώθηκαν οι φονικοί σεισμοί

296804FF 2058 4D9E 84B0 5691F263618D

Καθεστώς εκτάκτου ανάγκης σε 10 επαρχίες όπου σημειώθηκαν οι φονικοί σεισμοί, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέα δήλωση στο Κρατικό Κέντρο Συντονισμού Πληροφοριών είπε ότι «ανακηρύσσουμε 10 επαρχίες όπου σημειώθηκε ο σεισμός ως ζώνες καταστροφής».

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με βάση την εξουσία που μας παρέχει το άρθρο 119 του Συντάγματος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης και τα επακόλουθα έργα μπορούν να πραγματοποιηθούν γρήγορα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι «θα ολοκληρώσουμε γρήγορα τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες που σχετίζονται με την απόφαση αυτή, η οποία θα καλύπτει τις 10 επαρχίες μας όπου σημειώθηκε ο σεισμός και θα διαρκέσει τρεις μήνες» και κάλεσε τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο να κάνουν δωρεές στους λογαριασμούς της Προεδρίας για τη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών.

«Η σοβαρότητα της καταστροφής από τον σεισμό και οι επιπτώσεις του καθιστούν επιτακτική τη λήψη έκτακτων μέτρων. (Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης) θα καλύπτει τις 10 σεισμόπληκτες επαρχίες μας και θα διαρκέσει τρεις μήνες», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ