Κατονομάστηκε ο δράστης της τρομοκρατικής απόπειρας στο Λίβερπουλ

Ο 32χρονος, που σκοτώθηκε από την έκρηξη, συνδέεται με τις δύο διευθύνσεις στο Λίβερπουλ όπου εστιάζονται οι αστυνομικές έρευνες

CC2D7911 2423 40AE 9A13 49D5C371F95F Λιβερπουλ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής απόπειρας με την έκρηξη σε ταξί έξω από νοσοκομείο του Λίβερπουλ το πρωί της Κυριακής πιστεύεται ότι ήταν ο 32χρονος Έμαντ αλ Σουεαλμίν.

Ο 32χρονος, που σκοτώθηκε από την έκρηξη, συνδέεται με τις δύο διευθύνσεις στο Λίβερπουλ όπου εστιάζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Το απόγευμα η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε κατά τις έρευνες, οι οποίες έχουν επίσης οδηγήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με το Sky News, από τις αρχικές έρευνες προκύπτει ότι ο δράστης δεν είχε απασχολήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν. Πιστεύεται ότι είχε αιτηθεί άσυλο στη Βρετανία και ότι πιθανώς αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, με μήνυμά της σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η σύζυγος του οδηγού ταξί Ντέιβιντ Πέρι που τραυματίστηκε από την έκρηξη σχολίασε τα περί «ήρωα» και τις πληροφορίες ότι πρόλαβε και κλείδωσε τον βομβιστή στο όχημα.

Το μήνυμα ξεκαθαρίζει ότι η έκρηξη έγινε ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν ακόμα στη θέση του οδηγού και το γεγονός ότι επιβίωσε αποτελεί «απόλυτο θαύμα».

Όπως γνωστοποίησε, αν και πονάει λίγο από τα τραύματα που υπέστη έχει λάβει εξιτήριο. Η σύζυγος σχολιάζει επίσης χαριτολογώντας ότι ο κ. Πέρι δυσανασχέτησε όταν μεταξύ των διαφόρων σεναρίων για το τι συνέβη διάβαζε ότι είναι 56 ετών.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΗΦ)