Καζάνι που βράζει η Γάζα ενόψει της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ

cna t417b5d4958ad43dc88dcb3a1bf81b4a2 ΗΠΑ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, Ισραήλ, ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ ενόψει της σημερινής τελετής για τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα την ίδια ώρα που οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και των αρχών ασφαλείας του Ισραήλ συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της ανακοίνωσης του Ντόναλτ Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017 ότι οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Arnona της Ιερουσαλήμ η οποία επισήμως πλέον μετατρέπεται σε πρεσβεία της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ.

Στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις που συνδέονται με την 70η επέτειο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ που κατά τους Παλαιστίνιους ήταν η μέρα της “Καταστροφής”. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στη Βηθλεέμ, την Χεβρώνα και την Ιεριχώ.

Το πρωί αεροπλάνα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν φυλλάδια για να προειδοποιήσουν τους Παλαιστίνιους. “Λαμβάνεται μέρος σε βίαιες ταραχές θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή σας. Η Χαμάς σας εκμεταλλεύεται για να κρύψει τις αποτυχίες της βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μελών των οικογενειών σας”, ανέφερε το φυλλάδιο στα αραβικά.

 

Πηγή