Κένυα: Επίθεση σε ξενοδοχείο με τουλάχιστον πέντε νεκρούς

Κένυα: Επίθεση σε ξενοδοχείο με τουλάχιστον πέντε νεκρούς

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πέντε πτώματα στη βεράντα ενός εστιατορίου, σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί επίσης και πολλά γραφεία εταιρειών.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, σε μικρή απόσταση βρισκόταν και το πτώμα ενός βομβιστή αυτοκτονίας που πιθανότατα πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

nairobi 1 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΕΝΥΑ

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας, Ζοζέφ Μπουανέ, δήλωσε πως η επίθεση στο Ναϊρόμπι μπορεί να είναι τρομοκρατική ενέργεια.

«Μια ομάδα άγνωστων ενόπλων επιτέθηκε στο Dusit Complex μια ενέργεια που υποψιαζόμαστε πως είναι τρομοκρατική επίθεση», είπε.

Σε σύντομη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως ένοπλοι δράστες μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο κτίριο και πως η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site, που επικαλείται ανάρτησή της στο πρακτορείο προπαγάνδας της, και εκπρόσωπο της οργάνωσης στο Reuters.

nairobi 2 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΕΝΥΑ

nairobi 3 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΕΝΥΑ

nairobi 4 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΚΕΝΥΑ

Πηγή