Κορωνοϊός: Πάνω από 85 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο

Σε ένα μόλις 24ωρο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 89 άνθρωποι, ανεβάζοντας στους 811 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων

30 coronavirus 660 Coronavirus, Κορονοϊός

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής υγείας.

Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 722 νεκρούς έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, κάτι που δείχνει ότι σε ένα μόλις 24ωρο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 89 άνθρωποι. Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία πτήση απομάκρυνσης Βρετανών και άλλων από την κινεζική πόλη Ουχάν, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, απογειώθηκε χθες μεταφέροντας περισσότερους από 200 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, η πτήση τσάρτερ αναχώρησε στις 3.20 τα ξημερώματα της Κυριακής (τοπική ώρα, 21.20 ώρα Κύπρου). Μεταξύ των επιβατών είναι γιατροί και το προσωπικό που οργάνωσε αυτήν την πτήση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο αεροσκάφος επιβαίνουν και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων, χωρίς να δίνεται κάποια άλλη διευκρίνιση.

Την περασμένη Τρίτη, το Λονδίνο διαβεβαίωσε ότι στη δεύτερη και τελευταία πτήση εκκένωσης από την Ουχάν θα υπήρχε χώρος για όλους τους εναπομείναντες Βρετανούς πολίτες στην επαρχία Χουμπέι. Την ίδια ημέρα συμβούλευσε τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Κίνα να φύγουν, αν μπορούν, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον ιό.