Κορωνοϊός – Σε πόση ώρα κολλάς αν φοράς ή δεν φοράς μάσκα

Η προστασία από τις KN95 εντυπωσιάζει - Δείτε την αποκαλυπτική έρευνα

MASK 1024x658 1 KN95, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, μάσκα, πανδημία, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο κορωνοϊός απειλεί τους πάντες, αλλά η χρήση μάσκας, όπως αποδεικνύεται από νέα αποκαλυπτική έρευνα, μπορεί κυριολεκτικά να τον σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.

Όπως μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ένας θετικός φορέας του ιού με την παραλλαγή Όμικρον που δεν φοράει μάσκα, θα κολλήσει κάποιον άλλο που, επίσης, δεν φορά μάσκα σε 15 λεπτά.

Σε 20 λεπτά θα μεταδώσει τον ιό σε κάποιον που φοράει πάνινη μάσκα. Σε μισή ώρα σε κάποιον που φοράει χειρουργική μάσκα.

Ο χρόνος «εκτοξεύεται» στις 2,5 ώρες αν κάποιος φοράει ΚΝ95.

Αν ο πολίτης που έχει μολυνθεί φοράει πάνινη μάσκα, τότε θα κολλήσει κοροναϊό κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε 20 λεπτά, κάποιον που επίσης φοράει πάνινη μάσκα σε 27 λεπτά, ενώ αν ο πολίτης που είναι απέναντί του, φοράει χειρουργική μάσκα θα του «περάσει» τον ιό σε 40 λεπτά.

Αν, όμως, ο πολίτης που νοσεί φοράει πάνινη μάσκα και ο άλλος φοράει μάσκα KN95, τότε θα χρειαστούν 3,3 ώρες για να κολλήσει Covid-19.

Αν ο άνθρωπος που νοσεί φοράει χειρουργική μάσκα, τότε κολλάει κάποιον που δεν φοράει μάσκα σε 30 λεπτά, κάποιον που φοράει πάνινη μάσκα σε 40 λεπτά, ενώ αν και ο απέναντί του φοράει επίσης χειρουργική μάσκα, τότε ο ιός χρειάζεται μια ώρα για να μεταδοθεί.

Αν ο άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον νοσούντα που φοράει χειρουργική μάσκα, φοράει KN95, τότε ο ιός χρειάζεται 5 ώρες για να μεταδοθεί.

Η προστασία από τις KN95 εντυπωσιάζει

Τι συμβαίνει όταν ο φορέας του ιού φοράει ΚΝ95; Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Θα κολλήσει σε 2,5 ώρες αυτόν που δεν φοράει μάσκα, σε 3,3 ώρες αυτόν που φοράει πάνινη μάσκα, σε 5 ώρες αυτόν που φοράει χειρουργική μάσκα και σε 25 ολόκληρες ώρες κάποιον που, επίσης, φοράει μάσκα ΚΝ95.

Πότε ξεκινάει η μετάδοση του ιού αν έχουμε «Όμικρον»

Την ίδια ώρα οι έρευνες για την παραλλαγή Όμικρον συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη. Ένα κομβικό ερώτημα είναι το πότε αρχίζει και μεταδίδεται ο ιός, από την στιγμή που κάποιος κολλήσει τη συγκεκριμένη παραλλαγή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετάδοση ξεκινάει περίπου δύο με τρεις ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, με κορύφωση την ημέρα έναρξης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαμηλότερος κίνδυνος έχει παρατηρηθεί σε έκθεση έξι και πέντε ημέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν υψηλότερος μετά από επαφή με ασθενή που παρουσιάζει συμπτώματα σε σύγκριση με την επαφή με ασυμπτωματικό άτομο.

Να υπογραμμίσουμε, ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, πλέον είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί ένα κρούσμα κοροναϊού και ιδιαίτερα χωρίς τη διενέργεια τεστ, καθώς τα συμπτώματα που εμφανίζονται λόγω της «Όμικρον» τις πρώτες 48 ώρες, θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Συγκεκριμένα, τα συμπτώματα είναι τα εξής:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρός λαιμός
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα