ΚΟΣΜΟΣ: Νορβηγία – Φωτογραφίες του φερόμενου δράστη με το τόξο που σκόρπισε το θάνατο

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Παρασκευή και θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις

norway2 1 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, τόξο, Τρομοκρατία

Η επίθεση με τόξο, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη Νορβηγία, φαίνεται στο στάδιο αυτό ότι είναι μια «τρομοκρατική ενέργεια», ανακοίνωσε η νορβηγική υπηρεσία ασφαλείας, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε σε αύξηση του επιπέδου απειλής στη χώρα.

Αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη το βράδυ στο Κόνγκσμπεργκ, μια μικρή πόλη 28.000 κατοίκων της νοτιοανατολικής Νορβηγίας, «είναι, απ’ ό,τι φαίνεται στο στάδιο αυτόμ τρομοκρατική ενέργεια, όμως, η έρευνα θα αποσαφηνίσει περισσότερο τα κίνητρα», ανέφερε η PST σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο άνδρας που συνελήφθη και ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένας 37χρονος Δανός που έχει ασπαστεί το ισλάμ και ήταν στο παρελθόν ύποπτος για ριζοσπαστικοποίηση, σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία.

«Είναι γνωστός στην PST», επιβεβαίωσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, η οποία αρνείται πάντως να πει περισσότερα.

«Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, αυτό που συνέβη την Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ δεν αλλάζει την κατάσταση της απειλής σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Παρασκευή και θα υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Όπως μεταδίδουν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Rainer Winklarson, ο οποίος μάλιστα είχε προαναγγείλει την πράξη του, ανεβάζοντας πριν από λίγες ημέρες βίντεο στο YouTube με τις ικανότητές του.

Οι φωτογραφίες του φερόμενου δράστη:

norvigia 429x600 1 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, τόξο, Τρομοκρατία

norvigia1 484x600 1 ΕΠΙΘΕΣΗ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, τόξο, Τρομοκρατία

in.gr