Κύπριος βρήκε τραγικό θάνατο σε φωτιά στην Αυστραλία (φωτογραφίες)

1 1 Cities, Κύπριος νεκρός, πυρκαγιές Αυστραλία

Συγκλονισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου του Κύπριου, Χρίστου Σάββα, μόνιμου κάτοικου Αυστραλίας, ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Nambucca Heads τις τελευταίες ημέρες.

d4010e62ac884e324debb75ae7fe3efa 1 Cities, Κύπριος νεκρός, πυρκαγιές Αυστραλία

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sydney Morning Herald, αναφέρει ότι ο Σάββα είχε καταφέρει να σώσει το σπίτι του από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά έχασε τη ζωή του όταν η γέφυρα για να φύγει από το σπίτι του είχα καεί.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο του 63χρονου Κύπριου, ενώ ο ιατροδικαστής πιστεύει ότι έχασε τη ζωή του γύρω στις 2 το απόγευμα της Παρασκευής. Η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε στο όχημά του.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται οι δηλώσεις της γειτόνισσάς του, Petra Campbell, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο σύντροφός της και ο γιος της βρήκαν τον Σάββατο στο αναποδογυρισμένο όχημά του, όταν και η δική τους έξοδο είχε μπλοκαριστεί και έφυγαν με τα πόδια.

«(Ο Σάββα) ήταν αρκετά ντροπαλός, αλλά ήταν μέρος της τοπικής κοινότητας. Ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους γείτονες του σε οποιαδήποτε εργασία, ενώ είχε βοηθήσει να σωθεί το σπίτι ενός γείτονά του», ανέφερε η Campbell.

2 1 Cities, Κύπριος νεκρός, πυρκαγιές Αυστραλία

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές του Κουίνσλαντ έδωσαν εντολή σε κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες και τα καταλύματά τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες που τους πλησιάζουν καθώς οι πυροσβέστες πασχίζουν να θέσουν υπό έλεγχο δεκάδες πυρκαγιές.

Οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση «άμεσης εγκατάλειψης», που είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού, για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων για τη Noosa, έναν παραθαλάσσιο τουριστικό προορισμό σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων, νότια του Μπρίσμπαν.

«Αναμένουμε ότι ο κόσμος θα λάβει υπόψη του τις προειδοποιήσεις και θα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια επιβίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και, εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, τώρα είναι η ώρα να φύγουν» δήλωσε ο Γκρεγκ Κρίστενσεν, δήμαρχος Σίνικ Ριμ του Κουίνσλαντ.

Πηγή: sigmalive