Ληστές για κλάματα: Έφυγαν άπραγοι επειδή το αφεντικό τους είπε να περάσουν αργότερα

181023 BelgiumPolice Ληστεία, Σαρλερουά

Για όλα φταίει η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δράστες στα λεγόμενα του θύματός τους.

Ένας Βέλγος καταστηματάρχης από την πόλη του Σαρλερουά κατάφερε να γράψει ιστορία, αποφεύγοντας μία ένοπλη ληστεία από δύο άντρες με τον πιο απίθανο τρόπο που έχετε ακούσει ποτέ.

Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στο κέντρο του Σαρλερουά βρέθηκε αντιμέτωπος με τους δύο επίδοξους κλέφτες. Και ήταν τελικά η πειθώ του και η ικανότητά του στο λέγειν (σε συνδυασμό με τους ευκολόπιστους ληστές) που άλλαξε την «φυσιολογική» εξέλιξη της ληστείας.

Το αφεντικό μόλις αντίκρυσε τους δύο… αποφασισμένους κακοποιούς, τους είπε να ξαναπεράσουν σε λίγη ώρα, καθώς εκείνη την στιγμή η ταμειακή του μηχανή ήταν άδεια. Οι επίδοξοι ληστές τον πίστεψαν αποχωρώντας από το κατάστημα για να επιστρέψουν όντως λίγη ώρα αργότερα, όπου όμως τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τον μαγαζάτορα και τους περίμεναν.

«Τους είπα ότι θα ήταν προτιμότερο να με ληστέψουν γύρω στις 6.30», είπε στο κανάλι RTL ο έμπορος ηλεκτρονικών τσιγάρων. «Ήταν προφανές ότι δεν είχα να κάνω με διάνοιες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες βελγικών μέσων ενημέρωσης, οι δύο άντρες ήταν σεσειμασμένοι, ενώ εναντίον τους εκκρεμούσαν κι άλλες καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή