Μάικ Πομπέο: Μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

33nwkzniq5blprvgmfpk2r4ige ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΗΠΑ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ ΟΥΝ, ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ, Πυρηνικά

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, θα ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα στις 5 Ιουλίου για να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε τη Δευτέρα η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Sarah Huckabee Sanders.

Πομπέο και Κιμ συναντιόνται για δεύτερη φορά, με σκοπό τη συνέχιση της συζήτησης για την αποπυρηνικοποίηση στην κορεατική χερσόνησο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και υπέγραψαν μια συμφωνία που περιγράφει τη δέσμευση για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και τη δημιουργία ενός διαρκούς “ειρηνευτικού καθεστώτος” στη χερσόνησο.

Ο Τραμπ μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, διαβεβαίωσε μέσω twitter, ότι η Βόρεια Κορέα «δεν είναι πλέον πυρηνική απειλή».

Στις 7 Ιουλίου, ο Pompeo θα αναχωρήσει για το Τόκιο για να συζητήσει τη βορειοκορεατική αποπυρηνικοποίηση και “άλλα διμερή και περιφερειακά ζητήματα” με ηγέτες από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Στη συνέχεια θα πετάξει στο Ανόι, Βιετνάμ, για να συζητήσει την αποπυρηνικοποίηση με ηγέτες του Βιετνάμ.

Ο Pompeo θα επισκεφθεί επίσης το Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Βρυξέλλες και το Βέλγιο, για να συνοδεύσει το Trump στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ από τις 11 έως τις 12 Ιουλίου.

 

Πηγή: AlphaNews.live