Μαϊμού επιτέθηκε και τραυμάτισε 42 ανθρώπους – Σκέφτονται ηρεμιστικά όπλα

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν οι επιθέσεις είναι έργο πολλών πιθήκων ή ενός μόνο

51C11A56 9DF2 4D80 82F6 A85664DE8CCE

Οι αρχές δεν έχουν βρει ακόμα αν οι επιθέσεις ήταν έργο μιας μόνο μαϊμούς ή αν είχε και συνεργούς.

Οι επιθέσεις μαϊμούδων έχουν προκαλέσει ανησυχία στις αρχές τις Ιαπωνίας, καθώς είναι ένα σχετικά συχνό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές. Αυτή τη φορά μια μαϊμου επιτέθηκε σε κόσμο σε πόλη της Ιαπωνίας και τραυμάτισε 42 ανθρώπους.

Το κύμα επιθέσεων μαϊμούδων στην πόλη Γιαμαγκούτσι στη δυτική Ιαπωνία είναι ασυνήθιστο.

Όλη η πόλη Γιαμαγκούτσι περιβάλλεται από βουνά και δεν είναι σπάνιο να δεις πιθήκους», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του τμήματος γεωργίας της πόλης, αρνούμενος να δώσει το όνομά της. «Αλλά είναι σπάνιο να δεις τόσες πολλές επιθέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Οι τραυματισμοί ήταν μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό ήπιοι, αλλά οι αρχές στρέφονται τώρα σε ηρεμιστικά όπλα αφού οι παγίδες που έστησαν δεν κατάφεραν να παγιδέψουν καμία μαϊμού.

«Αρχικά επιτέθηκαν μόνο σε παιδιά και γυναίκες. Πρόσφατα, ηλικιωμένοι και ενήλικες άνδρες έχουν γίνει στόχος», είπε ο αξιωματούχος.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αν οι επιθέσεις είναι έργο πολλών πιθήκων ή ενός μόνο. Οι αξιωματούχοι της πόλης και η αστυνομία περιπολούν την περιοχή από τις 8 Ιουλίου που έγιναν οι πρώτες επιθέσεις, αλλά δεν έχουν πιάσει τις μαϊμούδες.

Πηγή: skai.gr