Μακελειό στη Βιρτζίνια : Δυσαρεστημένος υπάλληλος σκότωσε 12 συναδέλφους του

virginia15
People embrace after being evacuated from a building by police in this still image taken from video following a shooting incident at the municipal center in Virginia Beach, Virginia, U.S. May 31, 2019. WAVY-TV/NBC/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. MANDATORY CREDIT.

Ένας «δυσαρεστημένος» εργαζόμενος σε υπηρεσία κοινής ωφέλειας άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σε γραφεία του δημαρχείου της πόλης στην Βιρτζίνια Μπιτς στη Βιρτζίνια χθες Παρασκευή απόγευμα (τοπική ώρα), σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμη, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Βιρτζίνια Μπιτς Τζέιμς Σερβέρα, ο ένοπλος εισήλθε στα γραφεία της δημόσιας υπηρεσίας και άρχισε «αμέσως και αδιακρίτως να πυροβολεί εναντίον όλων των θυμάτων».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο ένοπλος ενεπλάκη σε μία «μακρά μάχη» με τους αστυνομικούς, που έσπευσαν να τον εξουδετερώσουν μέσα στο κτήριο. Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε από σφαίρα του δράστη, όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο του έσωσε τη ζωή, τόνισε ο Σερβέρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε πως ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα 45άρι πιστόλι με σιγαστήρα και πως γέμιζε διαρκώς τη θαλάμη με επεκτάσεις στους γεμιστήρες, καθώς κινείτο μέσα στο κτήριο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνομία σκότωσε τον δράστη, του οποίου ο θάνατος διαπιστώθηκε επίσημα στο νοσοκομείο.