McDonald`s: Απολύθηκε ο CEO της αλυσίδας λόγω παράνομου δεσμού

Αν και η σχέση ήταν συναινετική, με αυτήν του την πράξη εκείνος παραβίασε το πρωτόκολλο της εταιρείας

McDonald`s: Απολύθηκε ο CEO της αλυσίδας λόγω παράνομου δεσμού

Ο 52χρονος Βρετανός δεν ήταν παντρεμένος. Όμως για την εταιρεία δεν είχε καμία σημασία ότι ήταν «ελεύθερο πουλί», αφού παραβίασε το πρωτόκολλο. Η αμερικανική αλυσίδα διευκρίνισε ότι σχέση των δύο ήταν συναινετική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο CEO παραβίασε το καταστατικό της εταιρείας και τις αξίες της και επέδειξε κακή κρίση.

«Αναγνωρίζοντας τις αξίες της εταιρείας, συμφώνησα με το συμβούλιο πως ήταν ώρα να αποχωρήσω», δήλωσε ο Στιβ Ιστερμπρούκ. Τον πρώην CEO, που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2015, τον αντικατέστησε ο Κρις Κεμπίνσκι, πρόεδρος της εταιρείας στις ΗΠΑ. «Ο Στιβ με έφερε στα McDonald’s και ήταν χρήσιμος μέντορας», δήλωσε ο Κεμπίνσκι και τον ευχαρίστησε για τις συμβολές του. «Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ριζική, στρατηγική αλλαγή στην εταιρεία», τόνισε.

Ο Στιβ Ίστερμπρουκ ξεκίνησε να εργάζεται για τα McDonald’s το 1993 ως διευθυντής στο Λονδίνο και με τα χρόνια αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της εταιρείας. Οι μισθολογικές του απολαβές έφθαναν τα 16 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε την αποχώρηση του 52χρονου Στιβ, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, είχε σχέση με υπάλληλό του, δίχως όμως να αποσαφηνίζει εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα. Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε τη σχέση του σε email που απέστειλε σε υπαλλήλους του και ομολόγησε ότι ήταν λάθος του.

Για την βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Στιβ Ιστερμπρούκ είχε κατακτήσει τον τίτλο του «Πρωταθλητή CEO των αλλαγών» από το «Catalyst», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επιδιώκει να «οικοδομήσει εργασιακούς χώρους για γυναίκες».

«Δεδομένων των αξιών της εταιρείας, συμφωνώ με το συμβούλιο ότι είναι ώρα να προχωρήσω» έγραψε ο 52χρονος, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό των McDonald’s ως μάνατζερ στο Λονδίνο το 1993 και αφού στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε Pizza Express και Wagamama επέστρεψε το 2013 ως επικεφαλής Βρετανίας και βόρειας Ευρώπης της αλυσίδας.

Ο Στιβ Ίστερμπρουκ ξεκίνησε να εργάζεται για τα McDonald’s το 1993 ως διευθυντής στο Λονδίνο και με τα χρόνια αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της εταιρείας. Οι μισθολογικές του απολαβές έφθαναν τα 16 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Το 2015 ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και πιστώνεται την ανανέωση των μενού και των εστιατορίων, τη χρήση καλύτερων υλικών και τη δυναμική στροφή σε οnline παραγγελίες που έδωσαν σημαντική ώθηση στις πωλήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη θητεία του η τιμή της μετοχής διπλασιάστηκε.

«Μέρος της νοοτροπίας μου από νωρίς ήταν, πώς μπορούμε να οργανωθούμε, ως μια μεγάλη, κάπως περίπλοκη επιχείρηση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε και να γίνουμε πιο ευέλικτοι;» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Entrepreneur. «Αντί να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας ως δικαιολογία, πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας;».
Θα αντικατασταθεί άμεσα από τον Κρις Κεμπτσίνσκι, πρόεδρο των McDonald’s USA.

Πηγή