Μελβούρνη: 32χρονος με ψυχικά προβλήματα και χρήστης ο δράστης της επίθεσης

melboyrne ochema2 2 Ατύχημα, Αυστραλία, ΔΙΕΘΝΗ

Ο οδηγός του αυτοκίνητου, το οποίο σήμερα έπεσε σκοπίμως πάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, είχε προβλήματα ψυχικής υγείας και δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρόκειται για έναν 32χρονο Αυστραλό, αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τον Σέιν Πάτον, τον επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόριας.

“Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία”, είπε ο ίδιος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:30 τοπική ώρα. Η αστυνομία της πολιτείας της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι το όχημα ήταν ένα λευκό Suzuki SUV.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της πολιτείας της Βικτόριας ανακοίνωσε ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι.

Η αστυνομία δεν κατονόμασε τους δύο συλληφθέντες αλλά φωτογραφίες που ελήφθησαν επί τόπου και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν γενειοφόρο με φανελένια μπλούζα να κάθεται στο δρόμο και να μιλάει στην αστυνομία.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Australian Broadcasting Corp ότι το όχημα εκινείτο με ταχύτητα 80-100 χλμ την ώρα.

“Δεν φάνηκε να πατάει φρένο ή να κόβει ταχύτητα”, είπε ο Τζιμ Στούπας, ο οποίος βρισκόταν έξω από το κατάστημά του την ώρα εκείνη.

“Το μόνο που άκουγες ήταν ‘μπανγκ, μπανγκ, μπανγκ’ “, είπε.

 

Πηγή